понеділок, 12 грудня 2016 р.

14 грудня – День англійської мови

Міністерство освіти і науки України спільно з Британською Радою в Україні та громадською ініціативою "GoGlobal" у рамках заходів, присвячених Року англійської мови в Україні, 14 грудня оголошує Днем англійської мови в загальноосвітніх навчальних закладах України. Планується проведення відкритих уроків, організація дискусійних клубів, присвячених пам'яті видатного поета й драматурга Вільяма Шекспіра.

Шекспір – одне з тих чудес світу, яким не перестаєш дивуватися: історія рухається гігантськими кроками, змінюється образ планети, а людям усе ще потрібно те, що створив цей поет, відділений від нас декількома сторіччями. Чим більш зрілим стає людство в духовному плані, тим більше глибин відкриває воно у творчості Шекспіра. Десятки, сотні життєвих ситуацій, у яких опиняються люди, були точно підмічені і передані Шекспіром у його драмах.
Шекспір – автор 37 п'єс, 2 поем, а також 154 сонетів, що відрізняються гарячим почуттям та насиченістю думки.
Безліч оригінальних висловів Вільяма Шекспіра вже давно стали загальновживаними в англійській мові. Насолоджуйтеся тією мудрістю та водночас простотою, яку Шекспір подарував світу.


To be, or not to be. ("Бути чи не бути").
All the world's a stage, and all the men and women merely players. ("Весь світ – театр. В ньому жінки, чоловіки – усі актори").
Listen to many, speak to a few. ("Більше слухай, менше говори").
Better three hours too soon than a minute too late. ("Краще на 3 години раніше, ніж хвилиною пізніше"). 
Love all, trust a few, do wrong to none. ("Люби всіх, довіряй небагатьом, не ображай нікого").

Немає коментарів:

Дописати коментар